Facebook Instagram YouTube
Menü

„Azért dolgozunk, hogy a ránk váró rangadókat meg tudjuk nyerni”

2016. január 07.
„Azért dolgozunk, hogy a ránk váró rangadókat meg tudjuk nyerni” Vezetőedzőnk, Roberto Hernandez felfrissülve tért vissza csapatunkhoz a karácsonyi ünnepek után, s a tavaszi folytatásra készíti fel a lányokat – reméljük, sikeres hónapok elé nézünk.
– Gondolom, jó érzés volt egy kicsit otthon lenni.
– Természetesen! Hat napot voltam otthon, felfrissültem. Persze nem bírtam ki kosárlabda nélkül: megnéztem pár meccset, köztük élőben a Valencia–Murciát.
– Jobb lehetett, mint a PEAC-Pécs–Győr...
– Nagyon nem volt jó érzés akkor kikapni. Balszerencsések voltunk a végén. Ha megnyertük volna azt a meccset, sokkal jobb helyzetben lennénk, s mindenki sokkal boldogabban, nyugodtabban ment volna pihenni.
– Bizony, egy picivel jobban festene a tabella.
– Akkor 7-3-mal állnánk a 6-4 helyett, s akár dobogósok is lehetnénk. Most kicsit rosszabb helyzetben vagyunk, mint a riválisaink. De innentől kezdve azért dolgozunk, hogy a ránk váró rangadókat meg tudjuk nyerni, s ennek köszönhetően előrébb lépjünk.
– Mi, vagy mik okozták a legnagyobb problémát az őszi szezon során?
– A csapat kémiája nem volt rossz ugyan, de nem is volt elég jó. Mentálisan sem voltunk a legerősebbek, és nagyon sokszor rossz helyzetekből vállaltuk el a dobásokat. Úgy érzem, ebben sikerült előrelépnünk, s reméljük, a folytatásban jönnek majd a jó eredmények.
– Kellenének. Mondjuk a Magyar Kupában nem lesz könnyű dolguk, a sorsolásnál nem voltunk szerencsések.
– Ez igaz. De ha meg akarjuk nyerni a sorozatot, mindenkit le kell győzni. Persze az is igaz, hogy ha választhattunk volna, biztosan másik csapatra voksolunk.
– Fortuna most, a felkészülés elején sem fogta a csapat kezét: sajnos sérülések miatt nem teljes a keret.
– Pedig ez most megint egy nagyon fontos szakasza a szezonnak: fel lehet készíteni a csapatot a folytatásra. Kemény meccsek lesznek, alig lesz időnk edzésekre, tehát most kellene minél jobban összerakni a játékunkat. De így, hogy csak kilenc–tíz emberrel tudunk dolgozni, ez nagyon nehéz. Azt azonban rögtön szeretném hozzátenni, hogy akik járnak az edzésekre, nagyon jó felfogásban, keményen, jól dolgoznak.

Csapatunk számára január 9-én folytatódik a szezon: szombaton a Vasas otthonában lépünk pályára.

És akkor egy kis spanyol-lecke a végére. Roberto Hernandez kérdésünkre elmondta, hogy a karácsonyi asztalra hazájában cocido kerül, a desszert pedig turrón.

Cocido: A cocido főtt egytálétel, a spanyol konyha egyik legelterjedtebb, nemzeti ételként is számontartott, hagyományos ételcsoportja. Spanyolország egyes vidékein escudella, olla illetve pote néven ismeretes. Legfontosabb alapanyaga a hús, hüvelyesek és különféle egyéb zöldségfélék. Sok változata ismert. Az étel levét általában külön fogásként, mint leves tálalják. Nagyon elterjedt a csicseriborsó felhasználásával készített változata, a cocido de garbanzos. Képek »
Turrón: A turrón jellegzetes spanyol édesség, mely mézből, cukorból, tojásfehérjéből apróra vágott vagy darált pirított mandulából vagy egyéb diófélékből készül. Általában négyszögletű formába készítik, de előfordul, hogy kerek formájú az édesség. Több országban is elterjedtek a különböző fajtái, például Olaszországban, Peruban és a Fülöp-szigeteken. Létezik csokoládéval bevont turrón, ami bonbon formájú. Képek »
« vissza
Kövess minket közösségi oldalainkon, ahol megtalálhatod a legaktuálisabb híreinket!
Facebook Instagram
Pécsi Tudomány EgyetemRátgéber AkadémiaBGATIPPMIXAutocity PécsNovroMKOSZ


GOOGLE TÉRKÉP
TOVÁBB A KAPCSOLATOK MENÜBE

Kosárlabda Akadémia Sport Kft.

Székhely: 7633 Pécs, Dr. Veress Endre u. 10.

Adatkezelési tájékoztató | Cookie (süti) tájékoztató | Süti beállítások

© 2024 Kosárlabda Akadémia Sport Kft., minden jog fenntartva!