Igazi magyaros gulyásleves, hungarikumnak számító balatoni sült halak, és az interkontinentális étkek: natúr csirkemell zöld salátákkal, édességnek pedig különféle palacsinták és gofrik. Ezek kerültek a PEAC-PÉCS étlapjára és asztalára csütörtök délután.
Ezúttal edzés és labda helyett az éles kések, mixerek, habverők, fakanalak, zöldséghámozók és egyéb sütő- főzőeszközök játszották a főszerepet a csapatunknál. Ruják Nóri és Sarah Imovbioh kicsit megkönnyezte a vöröshagyma aprítást, Pucz Eszti, Wentzel Nóri pedig a zöldségtisztításban és darabolásban jeleskedett. Barnai Judie és Kovács Kitti magukhoz ragadták a szakácskéseket és a husikat darabolták fel. Együttműködésben készült a PEAC-PÉCS gulyáslevese.
Julie Vanloo és Ábrahám Márti a népszerű belga édesség, a gofri tésztáját állították össze kis szaksegítséggel, hogy aztán a gofrisütőben süssék ki finomra, ropogósra, illatosra. Ami pedig szlovák erőcsatárunk, Katarina Tetemondova erdei gyümölcsös, mézes fahéjas, vaníliás palacsintaöntetét illeti – az egészen pompásra sikeredett…
A friss zöldsaláta összetevőit Simon Zsófi és Sarok Niki vágta nagy műgonddal megfelelő méretűre, ők feleltek a salátaöntetek precíz kialakításáért, majd csapatkapitányunk az óriás palacsinta sütésével is megpróbálkozott.
Ügyvezetőnk felügyelte a rotyogó gulyást a tűzhelynél, és mivel egy gulyás nem gulyás csipetke nélkül, az is készült. Nem is akárhogyan! A Barnai Judie által profi módon összeállított tésztát csapatmunkában csipkedték apróra a lányok, sőt még vezetőedzőnk, Meszlényi Robi is beszállt ebbe a konyhai műveletbe.
Mindeközben bő forró olajban fürödtek a paprikás lisztbe forgatott, frissen fogott balatoni keszegek és gardák. Mivel egy ponty is akadt horgászaink horgaira, pontypatkó is került az asztalra. Amit megfőztünk (megsütöttünk) azt egy szépen terített asztalnál jóízűen meg is ettük.
Köszönet a jól sikerült délutánért a Little Sophie Buffet & Restaurant vezetőinek, dolgozóinak!